Parketo grindų priežiūra

Tuo metu, kai svarstomas grindų dangos pasirinkimas ir nusprendžiama įsigyti parketą, nepagalvojama apie tinkamą jo priežiūra. Kai su metais grindų danga pakeičia spalvą ir atsiranda įbrėžimų, tai suprantama, kad reikalingas parketo slifavimas. Vis dėl to, reikia paminėti, kad kiekviena grindų danga dėvisi, o parketas gali būti paprastai atnaujinamas ir jo nereikia keisti, kaip kai kurias kitas grindų dangas. Taigi, tai ne trūkumas, o privalumas. Ką reikia žinoti apie tinkamą grindų priežiūrą ir atnaujinimą?

Žinoma, kad visi žinome apie tinkamą grindų valymą. Pirmiausia reikia išsiurbti nešvarumus ir tik tuomet plauti grindis, kad jų nesubraižytume, tačiau net ir laikantis tokių elementarių valymo taisyklių, parketas subraižomas. Taip yra dėl to, kad kartais nežiūrime su kokia avalyne vaikštome. Taip pat ten, kur daug žmonių ir nuolatinis vaikščiojimas, tai natūralu, kad tose vietose grindys tiesiog prapras savo spalvą, blizgesį ir nusidėvės. Be to, iš lauko ateiname su lauko avalyne ant kurios pado yra smulkių akmenukų, smėlio, žvyro ar žemių. Visa tai norime ar to nenorime, tačiau patenka ant parketo grindų, net, jei batus nusiauname prie lauko durų. Ir taip po truputį metai iš metų gadinamas viršutinis sluoksnis parketo.Tuomet pradedama galvoti, kaip padaryti taip, kad parketas ir vėl atrodytų gražiai bei atgautų savo pirminę spalvą?

Tam, kad parketas ir vėl būtų gražus, lygus ir atgautų pirminę spalvą, reikalingas yra parketo slifavimas. Tai iš kelių etapų sudarytas darbas. Pirmojo etapo metu nuimamas senas parketo sluoksnis. Tuomet reikia atlikti šlifavimo darbus. Jų metu nušlifuojami visi nelygumai. Paskutinis etapas – dengiamas sluoksnis dažų, alyvos ar lako. Žinoma, daugeliui parketo savininkų kyla klausimas: atlikti darbus patiems ar samdyti specialistus. Galima darbus atlikti ir patiems. Tuomet reikia išsinuomoti šlifavimo mašiną ir dirbti. Tiesa yra tokia, kad šie darbai nėra nei paprasti, nei lengvi, nei padaromi tinkamai, kai nėra patirties. Tolygus šlifavimas reikalauja patirties. Jei niekada nelaikėte savo rankose šlifavimo mašinos, tai jums bus tikrai sudėtinga atlikti parketo šlifavimą patiems. Galima padaryti dar daugiau bėdos, kai parketas sugadinamas dėl netinkamo šlifavimo. Verčiau šiuos darbus patikėti specialistams, kurie turi kokybiškus darbo įrankius ir, kas svarbiausia, išmano parketo atnaujinimo technologijas. Be to, įgudusios rankos darbus atliks taip, kad netrukus jūsų parketas vėl bus kaip naujas.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *